Család

9 dolog, amit tudnod kell, ha egyedülálló anyaként randizol

Katy Horwood egyedülálló anyaként vágott bele a randizásba, menthetetlen romantikusként szerette volna megtalálni a nagy szerelmet. Leírta a tapasztalatait, hogy mennyire nehézkessé válik a párkeresés, ha egyedülálló szülőként próbálsz randizni.

Nem kell ahhoz szülőnek lenni, hogy a párkeresés során furcsa, kínos, problémás helyzetekkel szembesülj. Viszont ha egyedülálló szülőként vágsz bele a randizásba, készülj fel lélekben, hogy hátrányos helyzetűnek fogsz számítani. Legalábbis Katy Horwood, a díjnyertes All Sweetness and Life könyv írója szerint így van, ő nagyon meglepődött, hogy milyen nehézségekkel került szembe, amikor újra elkezdett randevúzni. Összeszedte listázva azokat a dolgokat, amiket jó lett volna, ha tud, mielőtt nekivág a párkeresés rögös útjának egyedülálló anyaként.

1. Az időd az egyik legnagyobb érték

Általában egy rossz első randi nem olyan nagy dolog, de ha ezt az időt tölthetted volna azzal is, hogy a kádban olvasol egy jó könyvet, akkor rájössz, hogy nem éri meg rossz randikra pazarolni a drága óráidat.

9 dolog, amit tudnod kell, ha egyedülálló anyaként randizol

2. Az estéid duplaannyiba kerülnek

A legtöbb embernek egy randi belekerül egy pizza és pár pohár bor árába, egyedülálló anyaként erre még rájön egy bébiszitter átlag 1200 forintos óradíja is. Úgyhogy a szabad randizós este egészen új megvilágításba kerül.

3. A spontaneitás már rég a múlté

Egyedülállóként az olyan meghívásokra esélyed sincs, amiket hirtelen vetnek fel a férfiak. Egy gyors ital munka után? Egy romantikus hétvége kettesben? Persze, talán akad pár szabad órád valamikor jövő júniusban.

4. A szervezőképességed a maximumon pörög

Onnan kezdve, hogy beszervezed a randiestédre a bébiszittert, egészen odáig, hogy hazafelé előre lefoglalod a taxit, mindent elrendezel, hogy ne csússzon homokszem a gépezetbe.

9 dolog, amit tudnod kell, ha egyedülálló anyaként randizol

5. Minden új randin válaszolnod kell a kérdésre, hogy “és mi történt az exeddel?”

Elváltál, vagy nem is voltál házas? Hányszor látogatja az apjuk a gyerekeket? Volt azóta komoly kapcsolatod? Vallatóra fognak, és a legmélyebb magánügyeidről kérdezgetnek, mintha közügy lenne, hogy egyedülálló anya vagy.

6. Nincs olyan, hogy maradsz éjszakára

Nem ragadhat magával a hév, hogy vacsora után felmenj hozzá és együtt töltsétek az éjszakát. Mert otthon vár a bébiszitter, és különben is, másnap reggel 6-kor már kelni kell és elindítani a gyerekeidet az oviba, iskolába.

9 dolog, amit tudnod kell, ha egyedülálló anyaként randizol

7. A gyerekekről csevegés dilemmája

A gyerekeid kitöltik szinte az egész életedet, de nem akarod, hogy róluk szóló történetekkel legyen tele a randid. Ha túl sokat hozod őket szóba, furcsává és kínossá válhat a találkozó.

8. Mikor mutasd be a gyerekeket az új pasinak

Ez az egyik legnagyobb kérdés, amiről mindenkinek megvan a maga véleménye. Túl korán nem jó, mert összezavarhatod vele a gyerekeket, túl későn pedig azért nem jó, mert becsapva érezhetik magukat, hogy titkolóztál előttük.

9. A kapcsolatodnak dupla időre van szüksége, hogy kialakuljon

Nincs meg már az a luxus, hogy annyiszor találkozzatok, amennyiszer csak kedvetek van, így sokkal több időbe telik, mire kialakul köztetek a kapcsolat. Rengeteg türelemre van ehhez szükséged. Viszont ennek az az előnye, hogy így már az elején tesztelitek a kapcsolatot, hogy mennyire kitartó a másik, mennyire gondolja komolyan, így sokkal biztosabb alapokra építhetitek a közös életeteket.

Mirror

Olvass még többet a randizásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top