3 év némaság után ismét megszólalt az autista kislány

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
„Kérek még pirítóst!” – ezek voltak az autista kislány első szavai három év némaság után.
2016. 03. 14. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az ötéves Coco Bradford nem volt mindig néma. Elkezdett beszélni – bár kétszavasnál hosszabb mondatokat nem mondott –, de valamivel a második születésnapja után szép lassan felhagyott a beszéddel, nem reagált a nevére és a szemkontaktust is kerülte. 

Az anyja szerint látszott rajta, mennyire frusztrált. Elvitték beszédterapeutához, de nem vezetett eredményre a dolog. „Az elmúlt két év szörnyű volt” – mesélte az anya, akinek Coco az ötödik gyermeke. A család pénzt gyűjtött a kislány kezelésére, aki így tavaly ősszel hozzájutott egy viselkedésanalízis-terápiához, és felcsillant a remény. Majd nemrégiben elhangzott az ominózus mondat a pirítóssal. Coco annyira lelkes lett önmagától, hogy le-föl ugrált, miközben számtalanszor megismételte a mondatot.

Coci ismét elkezdett beszélni
Hála a pirítósnak, Coco ismét elkezdett beszélni

Az autisták mintegy negyede nem hajlandó szóban kommunikálni, ami különösen megnehezíti a család és a gondozók dolgát. „Nem tudja elmondani, ha rossz neki, ha fáj valamije, ha szeretne valamit” – magyarázta a helyzetüket a kislány egyik, már felnőtt nővére.

Forrás: yahoo.com 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus