Család

Két apától szült ikreket egy nő

Lesz mit megbeszélni abban a családban, ahol kiderült, hogy az ikerpár egyik tagjához a férjnek biológiailag semmi köze.

Ritka eset történt Vietnamban: egy nő ikreknek adott életet, ám a gyerekek apjai nem azonosak. A házaspár azt követően jelentkezett genetikai vizsgálatra, hogy a tágabb család egyre többet mondogatta, hogy az ikrek – akik jelenleg kétévesek – mennyire nem hasonlítanak egymásra, biztos elcserélték az egyiket a kórházban. 

A vizsgálat azonban megerősítette, hogy a gyerekeket nem cserélték el a születésükkor, mert az anyjuk ugyanaz, az apja viszont mindkettőnek más. A család kicsit padlót fogott, most keresik a módját, hogyan birkózzanak meg a helyzettel. Hasonló eset történt tavaly az Egyesült Államokban, ahol a bíróság úgy döntött, egy férfinak csak egy ikerpár egyik tagja után kell tartásdíjat fizetnie, mert a másik gyereknek nem ő az apja.

Az anya pechjére ma már remek vizsgálati módszerek vannak
Az anya pechére ma már remek genetikai vizsgálati módszerek vannak

Egy petesejt 12–48 óráig termékenyíthető meg, egy spermium élettartama 7–10 nap. Ha több petesejt is megérik egy ciklusban, van rá esély, hogy mindet más férfitól származó spermium termékenyítse meg.

Forrás: edition.cnn.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top