Család

Jöhetnek a menstruációs emojik

Ha te is hiányolod a menstruációval kapcsolatos emojikat a hivatalos, 1620 darabos emojikészletből, akkor ennek a kezdeményezésnek minden bizonnyal örülni fogsz.

“Szerte a világon 300 millió nő menstruál ebben a pillanatban is. Egyelőre azonban nincsenek olyan emojik az emojikészletben, melyek képviselnének egy olyan fontos dolgot az életben, mint a menstruáció. Nincs rá mód, hogy kifejezzük magunkat ezen az univerzális nyelven” – fogalmaz a brit Bodyform cég, ezért hat, menstruáció témájú emojit terveztettek és petíciót indítottak azért, hogy ezeket bekerülhessenek a hivatalos Unicode emojikészletbe.

Jöhetnek a menstruációs emojik
Ők lennének azok…

“A menstruáció egy teljesen természetes folyamat, de mindannyian kicsit félve beszélünk róla. Le akarjuk bontani a menstruációval kapcsolatos tabukat” – fogalmazott Nicola Coronado, a cég marketingigazgatója, aki szerint a nők millió és egy módot tudnának találni a menstruációs emojik használatára.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top