Család

5 tipp, hogy gyorsabban menjen a reggeli felkelés

Ha alig bírsz kikászálódni reggelente az ágyból, adunk pár tippet, amiktől csak úgy kipattansz majd belőle!

 Már lefekvés előtt sokat tehetsz a könnyebb reggelekért, de ha ez sem segít, és instant megoldásra van szükséged, van pár dolog, amivel becsaphatod a lusta énedet, aki így kénytelen lesz kipattanni az ágyból. 

5 tipp, hogy gyorsabban menjen a reggeli felkelés

1. Tarts innivalót az ágyad mellett

Nagyban megkönnyíti az ébredést, ha egyből magadhoz veszel valami folyadékot. A legjobb, ha sima vizet. Készítsd be már este az ágyad mellé, a reggeli kortyoktól pedig előbb magadhoz térsz majd.

2. Az ébresztőórát tartsd távol magadtól

Furcsán hangzik – és biztosan nem kényelmesen –, hogy az ébresztőórát tedd messze az ágyadtól. Így azonban kénytelen leszel felkelni, ahhoz, hogy kikapcsold! Ha pedig egyszer már sikerült elhagyni az ágyat, minek mennél vissza? 

3. Ne igyál koffeines vagy alkoholos italokat előző este

Ha tudod, hogy időben kell kelned, vagy nem késhetsz el reggel, jobban teszed, ha előző este nemet mondasz az alkoholra, és koffeines üdítőket sem fogyasztasz. 

4. Ébredj illatokkal

Az illatos sók évszázadok óta vitalizáló hatásuk miatt kedveltek. Készíts be az ágyad mellé egy zárt üveggel (hiszen este nincs rá szükséged) narancs-, grépfrút- vagy mentaillatút, és reggel szippants bele egy jó mélyet! A frissítő illatok egyből élénkítően hatnak majd az agyadra.

5. Gyakorolj

Nevetni fogsz, de az is segít, ha néha szimulálod a reggeli felkelést. Akinek tényleg komoly gondot okoz, hogy reggel kikeljen az ágyból, az napközben kapcsolja le a lámpákat, feküdjön le, állítsa be az ébresztőt, és ahogy az bekapcsol, próbálja egyből elhagyni az ágyat! Így az agy és a test egyszerűen megtanulja, hogy a hangra egyből reagálnia kell, és automatikusabban megy majd a felkelés.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top