Család

Küldj te is egy képeslapot a legodaadóbb magyar nagymamának

Egy odaadó nagymama, aki felnevelte öt unokáját, és végigdolgozta az életét egy óvodában, most csodálatos ajándékot kaphat mindenkitől. Készítsétek a zsepiket!

Megható, és rendhagyó ajándékkal szeretne kedveskedni nagymamájának a 80. születésnapjára Pinkóczy Lilla, aki egy nyilvános Facebook-posztban ezt írta: …Szívünk Csücske a Lenke Mama. Arra gondoltam, megkérlek benneteket, hogy küldjetek neki egy képeslapot, hogy érezze még gondolnak rá a születésnapján, hogy fontosnak érezze magát. és tudja, mások is értékelik az angyali lelkét! Biztos nagyon örülne neki, sokat jelentene számára szerintem. Sajnos mostanában nem túl jó az egészségi állapota, de azért nagyon bizakodunk!…Úgy gondoltam, hátha feldobná a következő napjait egy kicsit néhány jókívánság, jöjjön az ismerőstől vagy akár ismeretlentől. Igazából bárkitől jöhet egy kis pozitív sugallat. Megkérlek benneteket, ha nem nagy fáradtság, hogy osszátok meg ezt a posztot, hogy minél több emberhez eljusson, és minél több lapot kapjon a mi drága szeretett Lenke Mamink!

 

Megkerestük Lenke mama unokáját, hogy meséljen nekünk az ő csodálatos nagymamájáról 

“Lenke Mama (Pinkóczy Józsefné Klement Lenke) 1936. március 23-án született, nemsokára ünnepeljük 80. születésnapját. Sajnos 18 évvel ezelőtt megözvegyült, a papa hamar elment. Világéletében óvónőként dolgozott, vezető óvónő is volt több évig a besenyőteleki óvodában, egészen nyugdíjas évei kezdetéig. Imádták a gyerekek, a szülők, a kollégák egyaránt. Egy kedves, tündérke, akinek közben azért fantasztikus a humora és egészen elképesztő, ahogy a mai napig azzal rágja a fülemet, hogy tanítsam meg internetezni, számítógépezni… Erre már voltam próbálkozások, de hullámzó a lelkesedése ezen a téren” – meséli Lilla, aki hozzáteszi, hogy a nagymamája azért nem adja fel,  igyekszik felzárkózni a fiatal generációhoz a mai napig. “Nem ismerek nála türelmesebb embert a világon, úgy gondolom szerencsés vagyok, hogy örökölhettem tőle sok dolgot, jól jön amikor tanítom a mazsorettjeimet, mivel nekem is gyerekekhez kötődik a munkám, mint neki. Büszkén hallgatom, amikor nyugtázzák, hogy rá hasonlítok, úgy szeretnek engem is a gyerekek, mint régen őt az óvodásai. Illetve a mai napig írnak neki, érdeklődnek felőle.””

Küldj te is egy képeslapot, a legodaadóbb magyar nagymamának

“A legnagyobb szeretet kaptuk tőle… Anyánk helyett anyánk volt”

Lilláék öten vannak testvérek, és szüleik válása után nagyon sok időt töltöttek a nagymamájukkal. “Édesanyánk elment, új életet kezdett, apukánknak pedig a mi ellátásunkért, muszáj volt annyit dolgozni amennyit csak bírt. Így mama volt az, aki nap mint nap velünk volt, ellátott tejes egészében mindnyájunkat. A legkisebbek, akik ikrek, ekkor még csak 3 évesek voltak. Én mint legidősebb testvér pedig 13. Hugom 10, a nagyobbik öcsénk pedig 6. A legnagyobb szeretet kaptuk tőle, amit ember el tud képzelni. Anyánk helyett anyánk volt, és ez még mindig így van. Mi vagyunk a legfontosabbak neki, pedig imádott utazni, világot látni, amíg nem alakult úgy, hogy élete végéig unokáznia kell. Azt állítja, nem bánja, hogy így történt, de azért úgy gondolom, biztos könnyebb élete lett volna ha a kis nyugdíját nem a mi ellátásunkra kell költenie, hanem a saját szórakoztatására. Persze neki természetes, hogy mindenét nekünk adja, szívét, lelkét, mert egy igazi angyal!”

Lenke mamáról két éve derült ki, hogy beteg. “De persze nem adja fel, eddig még mindig kiharcolta magának a gyógyulást, reméljük még nagyon-nagyon sokáig megmarad ez a lelkesedése! Mi mellette állunk mindenben, amiben csak lehet, úgy, ahogyan azt ő is teszi velünk gyakorlatilag mióta megszülettünk.”

 

Lenke mama címét a Facebook posztban találjátok.

Olvass még nagymamákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top