Család

Kedden vége a kilakoltatási moratóriumnak

Március 1-jén lejár a téli kilakoltatási moratórium, az adósokat újra utcára tehetik. Többen igényelhetik ezután a csokot és a magáncsődöt is.

Kedden lejár a téli kilakoltatási moratórium, ami szakértők várakozása szerint segíti a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) kapcsolódó támogatások és a magáncsőd intézményének felfutását.

A Magyar Hírlap cikke szerint a türelmi idő feloldása lehetővé teszi, hogy a bankok részt tudjanak venni a csok programban. A lap idézi Simonyi Tamást, a KPMG szenior igazgatóját, aki blogbejegyzésben írta: ugrásra készen állnak a befektetők, akik felvásárolnák a bankoktól a bukott lakáshiteleket. A KPMG szerint a rossz, de jelzáloggal fedezett hitelek mintegy 2200 milliárd forintot tesznek ki.

A Világgazdaság felhívta a figyelmet arra, hogy hétfőn, azaz ma még jelentkezhetnek a családi csődvédelembe azok, akiknek ingatlanjuk veszélyben van. A kilakoltatási moratórium megszűnése azt jelenti, hogy a végrehajtás alatt lévő ingatlanokat már nem muszáj lakottan értékesíteni, az utcára lehet tenni az adósokat – írják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top