Család

Ki nem megy hétfőn iskolába? 

"Nem leszek suliban" – közel huszonhétezren csatlakoztak a Facebookon az akcióhoz. Többségük fővárosi.

A tiltakozó tanárok iránti szolidaritásból hétfőn nem küldik iskolába a gyereküket mindazok, akik csatlakoztak az akcióhoz. A kormány és egy újonnan alakult családszervezet, a Fiatal Családosok Klubja arra kéri a szülőket, hogy ne vegyenek részt ebben a kezdeményezésben – hangzott el az Inforádióban pénteken. Az akció ötletgazdája, Puskás Krisztina szerint a szülők a tiltakozó pedagógusok iránti szolidaritásból nem engedik iskolába a gyereküket február 29-én. “Szülőként a gyerekek leterheltségét nap mint nap én is érzem, ezért indítottam ezt a magánkezdeményezést, gazdag programkínálattal várjuk a gyerekeket” – emelte ki.

Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő azoknak a szülőknek, akik szeretnének beszélgetni a gyerekükkel az akcióról, húsz pontban foglalta össze a tanácsait. Az első javaslata rögtön az, hogy a szülők beszélgessenek a gyerekükkel, de ne döntsenek helyette. “Az első és legfontosabb dolog az, hogy beszéljünk a gyerekünkkel a helyzetről. Az ugyanis illúzió, ha azt gondoljuk, hogy a gyerek nem hallja a híreket vagy nem tudja, hogy mi zajlik a közoktatás vagy egyéb területeken. Segítsünk abban, hogy a gyerek értse ezeket az eseményeket, és saját véleményt tudjon formálni” – tanácsolta a gyermekjogi szakértő.

Sipos Imre államtitkár az M1-en arra kérte a szülőket, hogy engedjék el a gyereküket az iskolába hétfőn. “Az, hogy ilyen kezdeményezések vannak, megértjük, de azt gondoljuk, hogy nem ez a módja a köznevelési problémák megvitatásának, arra számos más fórum létezik” – írja az Inforádió.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top