Család

Így kaphatsz még a csoktól is több támogatást

Saját nagyszabású programot hirdetett Mórahalom. Azokat a családokat, akik három gyermeket vállalnak, telek- és lakásvásárlási lehetőség, pénztámogatás és még munkahely is várja.

A Csongrád megyei város a csokot kiegészítve saját programot állított össze. A családi házat építők négyszáz forintos négyzetméteráron juthatnak építési telekhez. A társasházba költözőknek biztosítják az áfa-visszaigénylést. Emellett Mórahalmon garzonház épül időseknek. Viszont az a család, amelyik nem új lakás építésében gondolkodik, hanem olyan idős embertől vásárol házat, aki a garzonházba beköltözik, ugyancsak megkapja az önkormányzati támogatásokat.

Nógrádi Zoltán polgármester szerint a település a munkavállalásban is próbál segíteni: a város több mint százhektáros ipari parkjában működő cégek vállalták, hogy lakhatási támogatással járulnak hozzá a kormány és a város által nyújtott támogatási rendszerhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top