Család

Félszáz késszúrással ölte meg exét – 20 évet kapott

A 21 éves elkövető mindvégig maga elé meredten hallgatta végig az ítéletet.

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken első fokon azt a 21 éves férfit, aki meggyilkolta volt barátnőjét, egy 18 éves gimnazista lányt tavaly áprilisban a zalai megyeszékhelyen.

Az ítélethirdetés során Gergye Tamás bíró elmondta: B. Barnabás feltételesen is csak a büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott – aki mindvégig maga elé meredten hallgatta végig az ítéletet – a védőjével együtt enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

A törvényszék a vádiratnak megfelelően bizonyítottnak látta, hogy a fiatal férfi különösen kegyetlen módon, több mint félszáz, nem egy esetben önmagában is halálos kimenetelű sérülést okozva ölte meg volt barátnőjét. Azt azonban nem tartotta bizonyítottnak, hogy a vádlott előre kitervelte volna a lány meggyilkolását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top