Az örökbefogadás növelheti a pár életminőségét

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A mesterséges fogantatási eljárásokkal kudarcot valló párok életminőségét jellemzően megemeli az örökbefogadás, állapították meg svéd kutatók.
2016. 02. 11. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A kutatók négy csoportot vontak be a vizsgálatba: sikertelen mesterséges megtermékenyítésen (IVF) átesett párokat, sikeres IVF-en átesett párokat, akiknek gyerekük született, a sikertelen IVF után az örökbefogadás mellett döntő párokat, és olyanokat, akiknek természetes úton fogant gyerekük. Az életminőséget – lelki jóllét és kapcsolatok szempontjából – öt évvel az IVF eljárás után vizsgálták.

Azt találták, hogy a legmagasabb életminőségük azoknak volt, akik a sikertelen IVF után az örökbefogadás mellett döntöttek, míg azok számoltak be a legsanyarúbb helyzetről, akik a kudarc után nem csináltak semmit.

Mindegy hogyan, csak jöjjön a gyerek
Mindegy, hogyan, csak jöjjön a gyerek

„Ez azt mutatja, hogy a gyerekvállalás szorosan kapcsolódik az életminőséghez, függetlenül attól, hogy természetes vagy mesterségen úton fogant saját vagy esetleg örökbe fogadott gyerekről van szó” – magyarázta az eredményeket a vizsgálat vezetője, aki szerint már akkor érdemes elgondolkozni az örökbefogadásról, amikor elkezdjük az IVF eljárást.

Forrás: health.com

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus