Család

Németül számol és angolul mondja az ábécét a kétéves magyar kisfiú

Ez a tündéri kisfiú Magyarországon él, magyar az anyukája, ő azonban már most több nyelven is beszél, számol. Rengeteget foglalkoznak vele, és ez látszik is Maxon.

Csak márciusban lesz kétéves Max, de már angolul és németül is remekül kommunikál, ismeri az ábécét és le tudja írni a nevét. Az édesanyja, Gyurkó Zsófia már a születése előtt elhatározta, hogy csak németül fog beszélni a kicsihez.

“Én osztrák iskolába jártam, és szeretném, ha Max is odamehetne. Ezért döntöttem úgy, hogy csak németül beszélek hozzá, amint megszületik. Szerencsére sikerült megtartanom, és úgy látom, hogy Maxnak ez semmilyen nehézséget nem okoz. A barátom angol, mi ketten egymással angolul beszélünk, és a kicsi nagyon hamar megszokta, megértette ezt a nyelvet is, ezért a német mellett angolul is tökéletesen ért. A család többi tagja magyarul beszél vele, mert Maxnak ez az anyanyelve, fontos, hogy magyarul is tudjon.

Zseni? - Max németül számol és angolul mondja az ábécét, pedig még nincs kétéves

Tudatosan kezdtem vele foglalkozni, szerettem volna megtanítani neki a betűket, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan és jól megtanulja majd. Az autók rendszámát is gond nélkül leolvassa, szívesen rajzolgatja a betűket, és sokszor már a saját nevét is le tudja írni hibátlanul. Naponta 3 órát szoktunk “tanulni”, de ez nem egy kötelező program neki, mert játékosan csináljuk és nagyon élvezi. Ő is szokta kérni, hogy számoljunk. Összekeverve is bármikor felismeri a betűket vagy a számokat. Nagyon szeret tévézni is, de csak olyan műsorokat kapcsolok be neki, ami fejleszti, és vagy német vagy angol nyelvű.”

1-12 németül

Közzétette: Zsofi Gyurko – 2016. február 8.

Persze Max élete nem a tanulásról szól, ő egy kisgyerek, aki sokat játszik és nevet, ahogyan hasonló korú társai. Mostanában néha ovielőkészítőbe is jár, ahol inkább az idősebbekkel játszik. Egyelőre komoly fejtörést okoz az édesanyjának, hogy hová járjon óvodába, mert szeretné, ha továbbra is szépen fejlődne. Zsófi, Maxi édesanyja úgy látja, hogy azok a játékok, amikkel a Maxival egykorú gyerekek játszanak, nem nagyon köti le a fiát. Hogy Max IQ-ja magasabb –  e, mint a többi kétévesé, azt nem tudni, mert soha nem vitték még ilyen mérésre.

Ügyeeees:)) és még nincs 2 éves.ABC

Közzétette: Zsofi Gyurko – 2016. február 8.

Sok szakember nem ért egyet azzal, ha egy gyerek kiskorában kezd nyelvet tanulni, míg mások szerint nem lehet elég korán kezdeni. A legújabb kutatások szerint azok a gyerekek, akik kicsi korukban több nyelven is megtanultak, sokkal gyorsabban és könnyebben sajátítanak el minden mást is, és gyakran jobban is tudnak koncentrálni, mint társaik.

Itt olvashatsz még többet zseni gyerekekről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top