Család

Túszul ejtette a telefonszerelőt egy 60 éves nő

A nagykanizsai nő azt követően ejtette túszul a telefonszerelőt, hogy az közölte vele: a vonalnak semmi baj, a hiba az ön készülékében van.

A 60 éves nagykanizsai nő a szolgáltatónál bejelentette, nem működik a vezetékes telefonja. A cég szerelője 2015. július 22-én meg is jelent a lakásban és megállapította, a hálózattal minden a legnagyobb rendben, a telefonkészülék romlott el.

A nő erre követelte a szerelőtől, hogy javítsa meg a telefonját. A férfi elmondta, ő csupán vonalellenőr, a telefonkészülék szereléséhez nem ért, és az nem is feladata. Ekkor a nő a lakás bejárati ajtaját kulccsal bezárta, és közölte, addig nem engedi ki a férfit a lakásból, amíg a telefonját meg nem javítja.

A szerelő egy darabig várakozott, majd mobiltelefonon értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök a kaputelefonon keresztül kérték az asszonyt, nyissa ki az ajtót, de a nő a rendőröknek sem engedett.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

A rendőröket egy másik lakás tulajdonosa engedte be a lépcsőházba, majd a lakás előtt is többször felszólították a nőt, hogy nyisson ajtót. Az asszony végül kiengedte a túszul ejtett szerelőt.

A 60 éves nagykanizsai nőnek nem ez az első meglehetősen szokatlan tette. Néhány évvel korábban is sajátos módszert alkalmazva próbált érvényt szerezni az akaratának. Az akkori háza előtt az útpadkára két sorban szöges fémlapokat helyezett ki, hogy ezzel akadályozza a parkolásban a postára igyekvőket. Egy autós ráhajtott a szögekre, a defekt kis híján balesetet okozott. A közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt akkor a bíróság 1 évre próbaidőre bocsátotta a különc asszonyt.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a nő ellen ezúttal személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon. A cselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés is lehet – írja a 444.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top