2017. 08. 18. Ilona

Nőtt a házasságok száma Magyarországon

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
11 hónapot összegző adatok szerint 17 százalékkal több házasságot kötöttek, mint az előző év azonos időszakában.

Évek óta emelkedik a házasságkötések száma Magyarországon. A kormány ezt szeretné továbbra is ösztönözni például az otthonteremtési támogatással, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok), amellyel kapcsolatban információs anyagokat is elhelyeztek a minisztériumok közös standján – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a fővárosban az Esküvői Kiállítás és Vásáron.

Az államtitkár a csok támogatással kapcsolatban megjegyezte: tisztázni kell egy gyakori félreértést, hiszen ha már meglévő gyermekek mellé igénylik a csokot, akkor nincsen életkorhatár, tehát ilyenkor a szülők mindketten lehetnek 40 év felettiek. Egyéb esetben a párok egyikének 40 év alattinak kell lennie – tette hozzá.

 

Nőtt a házasságok száma Magyarországon

 

Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára szerint a kedvező gazdasági helyzet lehetővé tette azt is, hogy a kormány 2016 elejétől a kormány az otthonteremtési programot a csokon túl még két „pillérrel” alátámassza: az egyik az áfatámogatásokhoz kapcsolódó kedvezmények, a másik pedig a kamattámogatott hitelek.

Címkék: házasság csok 2016
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus