Család

5 egyszerű tipp arra, hogy idén jobb legyen a házasságod

Nincs az a terapeuta, aki meg tudja javítani a házasságodat, ha te nem teszel érte semmit. És nincs az a pszichológus, aki a teljesen tönkrement kapcsolatodba új életet tud lehelni.

Van viszont néhány tényleg pofonegyszerű módszer, amellyel meg tudod akadályozni, hogy végképp eldurvuljon a viszonyotok a házasságban. Tényleg egyszerű gyakorlatokról van szó. A nehéz benne az, hogy ezeket a napi rutin részévé kell tenni még akkor, amikor képesek vagyunk szóba állni egymással, és amikor még nem arról szól a viszonyunk, hogy képtelenek vagyunk egy légtérben megmaradni.

Reggeli búcsú

Minden reggel, mielőtt elköszönünk egymástól, tudjunk meg valamit arról, hogy a párunk mivel fogja tölteni a napját. Hová megy, kivel ebédel, mit fog csinálni a munkahelyén, mit intéz a család ügyeiből. Ez mindössze napi 2 perc reggelente a házasságodért. Ez kevesebb idő, mint amennyit a fürdőszobában töltünk. Könnyebb kivitelezni, ha leülünk együtt reggelizni.

Öt egyszerű tipp arra, hogy idén jobb legyen a házasságod

Hazaérkezés

Minden munkanap végén meséljük el egymásnak, hogy mi történt velünk aznap. Ezt a szakirodalom stresszcsökkentő beszélgetésnek nevezi. Persze nagyon nem mindegy, hogyan csináljuk. Íme néhány ötlet:

  • Ne adjunk kéretlen tanácsot, és ne mondjuk meg a másiknak, hogyan kellett volna viselkednie!
  • Mutassuk ki, hogy őszintén érdekel minket a probléma! Ha csak kapcsolgatjuk a tévét, vagy csekkoljuk az e-mailjeinket, miközben a másik beszél, az nem igazán hatásos.
  • Tudassuk vele az együttérzésünket! Például: én is kiborulnék, ha így beszélne velem a főnököm.
  • Fogjuk a pártját! Akkor is támogassuk, ha közben azt gondoljuk, hogy ésszerűtlen, amit mond. Ne szövetkezzünk az “ellenfelével”. Nagyon dühítő, ha ezt mondjuk: “Jaj, hát biztos nem úgy gondolta. Lehet, hogy csak rossz napja volt.”
  • Adjuk a tudtára, hogy jogosnak tartjuk az érzéseit! Például: “Ez tényleg nagyon szomorú.”

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top