Család

Az orgazmus ennyiféle lehet

Sok nő úgy gondolja, az orgazmus csak egyféleképp élhető át. Pedig nem.

Először is, pontosan mi is az az orgazmus? Egy nagyon jó összefoglalót találtam róla, ami tudományos értelemben határozza meg és fejti ki, hogy mi is megy végbe ilyenkor a testünkben:

“Az orgazmus az egész testet érintő, de főleg az agyban és a kismedencében lezajló esemény, amely a szexuális aktus során a keringési rendszerben kialakuló anatómiai és funkcionális változások következtében jön létre. Egy időben zajló és fokozatosan gyorsuló, a szervezet egészét érintő folyamat, de a döntő momentumok az agyban és a női kismedencében mennek végbe.”

 

Hányféle lehet az orgazmus?

Ezt azért fontos tudatosítani, mert még a mai napig nagyon sokan keresnek meg azzal a téves gondolattal, hogy fizikailag nem képesek élvezni a szexet, nem jutnak el az orgazmusig. Pedig az egész egyszerűen csak az agyunkban létező gátlások miatt vall kudarcot. Azok a nők, akik időt és energiát szánnak arra, hogy megismerjék a saját testüket, az agyukban is egy csomó információt, élményt raktároznak el, ami bármikor előhívható és a végeredménye az orgazmus lesz.

Orgazmust, ájulásig!

Vagyis szerintem az orgazmusra való nyitottság egy sima mantrával elérhető. Hiszek a gondolat teremtőerejében, és ezzel kapcsolatban ugyan miért is lenne másképp? Szimplán csak arra kell programozni az agyat, hogy képes az orgazmus átélésére: “Képes vagyok arra, hogy ájulásig tartó orgazmust éljek át.” – Ennyi!

A másik, gyakran előforduló probléma, hogy lekorlátozzák az orgazmust arra a két helyre, ami a leggyakrabban előkerül a szexuális tartalmú beszélgetések során. Az egyik a csikló, a másik a hüvely. Emellett azonban, ahogy az alábbiakban megmutatom majd, számtalan olyan része lehet az emberi testnek, amelynek az ingerlése elegendő reakciót vált ki az agyból ahhoz, hogy átélhessük a gyönyört teljes pompájában.

A folytatásért kattints a Sorskerék caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top