Család

Gyerekszépségverseny – harmincasnak kinéző ötévesek

Minden kislány életében eljön a pillanat, amikor ki szeretné próbálni, milyen is az anyukája bőrébe bújni, felpróbálni a ruháit, ékszereit, magas sarkú cipőit, felkenni egy kis rúzst, szemfestéket.

Ilyenkor az anyukák mosolyogva nézik őket (kivéve, ha valami méregdrága krémet végigkennek magukon és mellesleg a fél kanapén), hogy lám, nő lesz belőle. De van, akiknek ez nem elég. Úgy gondolják, hogy az ő gyerekük a legszebb, és gyerekszépségversenyekre járnak velük. Van belőle a cuki kategória, ahol valóban gyerekek maradnak, édesen mosolyognak, csetlenek-botlanak a színpadon, majd valami kis ajándékkal távoznak a versenyről.

Gyerekszépségverseny – harmincasnak kinéző ötévesek

Szépségkirálynőt a gyerekből!

Amerikában azonban ebben is túlzásokba tudnak esni. A kislányokra – akik néha még beszélni is alig tudnak, sok száz vagy éppen ezer dolláros estélyi ruhakölteményeket aggatnak, műköröm, műszempilla, barnítóspray, műfogsor jár nekik, majd miután kész lesz belőlük az élő karácsonyfa, mehetnek a kifutóra a gyerekszépségversenyen. És mit csinál a gyerek ennyi macera után? Hisztizik. De ha még nem, akkor majd az eredményhirdetés után fog, ha nem ő nyer. Az anyukák pedig próbálják rávenni őket, hogy a betanult koreográfiát, mosolyt, lépéseket mutassák be a zsűrinek is. Szerintem nagy részük saját álmait próbálja megvalósítani a gyerekén keresztül, ha már belőle nem lett gyerek szépségkirálynő, legalább a lányából legyen az!

A folytatásért kattints a Pinkzebra caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top