Család

Saját rajzfilmet készítettek a szülők a gyerekeiknek

Egy brit család gyerekei saját rajzfilmet kaptak a szüleiktől. Ma már több százezren követik az interneten a mesesorozatot.
A Wright család

A Wright család

Forrás: dailymail.co.uk

Az angliai Norwich városában élő Jezz Wright és Julianne Martin megelégelték azokat a műsorokat, melyeket 8 és 5 éves gyermekeik, Cillian és Beth néztek a tévében. A szülők azonban ahelyett, hogy simán eltiltották volna a gyerekeket a tévézéstől, inkább úgy döntöttek, hogy saját rajzfilmsorozatot készítenek nekik. Így született meg a Jack és Holly című mesesorozat, melynek epizódjait az apuka írja és vágja, a család egyik animációsfilm-rajzoló ismerőse rajzolja és a családtagok szinkronizálják.

“A Jack és Holly nem tömi szeméttel a gyerekek fejét, viszont megragadja a képzeletet és szórakoztat. Legalábbis erre törekedtünk” – mondta az anyuka egy brit lap riportjában.

A mese első részét a nagyobb videómegosztókra töltötték fel és nem csupán a saját gyerekeik és az ismerőseik körében lett siker, de több százezren töltötték le és követelték a folytatást. “Ez valahol félelmetes. Azt mutatja, hogy a szülők nagyon is keresik a minőségi műsorokat a gyerekeik számára. És legalább most már a mieinknek is van mit nézniük” – jegyezte meg Julianne.

A család jelenleg nonprofit alapon készíti a sorozatot, mely ingyenesen nézhető az interneten, illetve megrendelhető DVD-n is. A lemezek értékesítéséből származó bevételt egy gyermekhospice-alapítvány javára ajánlják fel. Több megkeresést is kaptak azonban már profi gyártóktól, akik szerint akár meg is gazdagodhatnának a rajzfilmsorozatból.

Nézd meg a mese egyik epizódját itt!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top