Család

72 év után találtak egymásra a nővérek

A Facebook segítségével egyesült újra a második világháborúban szétszakadt család.
Újra együtt
Újra együtt

Az akkor 11 éves Hedija és 17 éves nővére, Tanija 1941-ben látták egymást utoljára. Családjuk a háború miatt hirtelen menekülni kényszerült északnyugat-boszniai falujukból, ám a fiatalabbik lány eközben elveszett.

Hedija árvaházba került, és a háború után sem sikerült kapcsolatba lépnie a családjával. Azt mondták neki, hogy rokonai valószínűleg mind meghaltak vagy Amerikába emigráltak, ám ő titkon egész életében reménykedett benne, hogy valamelyiküket viszontláthatja még.

A 82 éves asszony fia tavaly, a Facebookon kezdte keresni rég elveszett rokonait, így akadt rá végül édesanyja nővérének lányára. Kiderült, hogy a 88 éves Tanija is életben van még.

A nővérek a napokban végre újra átölelhették egymást. Kiderült, hogy egymástól alig 200 kilométer távolságra élték le az életüket. Tudomásukra jutott az is, hogy a fiútestvérük a második világháború után Amerikába ment, ezért szeretnék őt vagy a leszármazottait megtalálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top