Család

5 dolog, amit ma megtehetsz, hogy megmentsd a kapcsolatodat

Nem szoktuk észrevenni, hogy hanyatlik a párkapcsolatunk, csak akkor, amikor már késő, és a szakítás előtt, vagy a megcsalás után vagyunk. Ha veled ez még nem történt meg, tegyél meg még ma néhány dolgot, hogy megmentsd ettől a kapcsolatodat.

Általában nem tudjuk megmondani, hogy melyik az a pont, amikor romlani kezdtek a dolgok, és nem vesszük észre azt sem, amikor már tudatos erőfeszítéseket kellene tennünk azért, hogy javítsunk a helyzeten. Amikor arról gondolkodunk, hogyan ment tönkre a párkapcsolatunk, tudatosítani kell magunkban, hogy a kapcsolat rombolásához ketten kellettünk, nem kizárólag a másik, vagy éppen a “harmadik” tette tönkre a dolgokat. Javítani pedig csakis úgy lehet, hogy a saját viselkedésünkön változtatunk.

A párunkat soha, de soha nem fogjuk megváltoztatni, bármennyire is erőlködünk, legfeljebb kőkemény ellenállást tudunk kiváltani. A cél tehát az, hogy mi magunk vállaljunk felelősséget a kapcsolatunkért, és azt vizsgáljuk meg, mi hogyan tudunk tenni azért, hogy jobb legyen a helyzet.

Fejezd ki a szereteted

A legegyszerűbb megoldás: visszatérni a kapcsolat alapjaihoz. A kedvességhez, szeretethez, tisztelethez és megbecsüléshez. Erre mutatok most néhány egyszerű módszert. Úgy fejezd ki a társad iránti szeretetedet, hogy az neki is jólessen!

Ez nagyon egyszerűen hangzik, de egyáltalán nem az. A férfiak többsége nem szívesen fejezi ki szavakkal az érzéseit. Kicsit olyanok, mint a székely ember, aki az esküvőn megmondta az asszonynak, hogy szereti, majd hozzátette: “ha valami változik, majd szólok.” Érje be az asszony ezzel évekig! A nők többsége viszont szereti hallani, hogy szeretik.

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top