Család

Nők, akik pszichopata férfit szerettek

Én magam a pszichopata szót legalábbis úgy, hogy felfigyeltem rá és bármilyen, kicsit is mélyebb gondolatot ébresztett bennem akkor és ott, anno, legelőször egy jegyzetben olvastam. Ezeket a jegyzeteket hangfelvételek alapján készítette valaki.

A hangfelvételeket és az ez alapján készült jegyzeteket egy peres eljáráshoz akarta és kezdte el felhasználni. Kérdés formájában ugyan, de megfogalmazta, hogy lehetséges, hogy szerinte az az illető, akit beperelt, pszichopata, mert másképp hogyan követte volna el ezt és azt, hogyan másképp lenne képes valaki arra, hogy ilyesmit megtegyen.

Aztán sokáig magán ezen a szón nem gondolkodtam, viszont – mint utóbb kiderült – mégis mélyen megmaradt bennem, mert amikor szükségem volt rá, hogy magyarázatot találjak valaki viselkedésére, rögtön az a kép jutott eszembe, amint abban a bizonyos jegyzetben ott állt és szinte lüktetett ez a “varázsszó”, hogy pszichopata.

Ki is a pszichopata?

Persze, felületesen talán sokszor kimondjuk magát a szót: pszichopata. Ilyenkor valószínűleg egy másodperc töredékére gondolunk valami baltás vagy fűrészes gyilkosra, Hasfelmetsző Jackre meg hasonlókra. Esetleg félig-meddig vicces, már-már tragikomikus történetekre, amikor valaki egy teljesen logikátlan baromságot csinál, aminek következtében jól kicseszett mindenkivel. Lehetséges, hogy még saját magával is. Persze ilyenkor mérgünkben elkönyveljük, hogy “ez teljesen hülye, vagy egy pszichopata”.

A folytatásért kattints a Törd meg a csendet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top