Család

Páratlan karácsonyi ajándékot kapott a kislány: donor-szüleivel találkozhatott

A 8 éves kislány rendkívüli karácsonyi ajándékot kapott. A ritka betegségben szenvedő Kyree az ünnepek előtt szervátültetésen esett át. Karácsonykor találkozhatott donor-szüleivel, akik az életét mentették meg.

A nyolcéves Kyree születése óta szenvedett a gyakori hasmenéssel, hányással járó ritka betegségtől. Tünetei az utóbbi időben egyre fokozódtak, állapota romlott. A kislány és szülei három éve vártak a megfelelő donorra, akinek szülei november végén egy felhívásra jelentkeztek, így a gyermeken december 25-én életmentő műtétet hajtottak végre az orvosok.

A szervátültetés során Kyree új májat, hasnyálmirigyet és egy kis béldarabot kapott. A műtét ugyanakkor veszélyekkel is járt, de úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben zajlott, a kislány a kritikus időszakon már túl van. Mindez nemcsak a Kyreenek óriási megkönnyebbülés, hanem szüleinek is, akik az elmúlt évek során számtalanszor nézték végig kislányuk szenvedését.

A gyermek 2010-ben átesett egy kisebb transzplantáción, de akkor sajnos a szervezete kilökte a beültetett szervet. Ezúttal az orvosok bizakodóak, és úgy gondolják, Kyree mostantól teljes életet élhet.

Páratlan karácsonyi ajándékot kapott a kislány: donor-szüleivel találkozhatott

A műtétet azonban nem végezhették volna el a megfelelő donor nélkül. Luis és Evelyn Morales ötéves kislánya, Arianna november 23-án hunyt el egy, az agyat megtámadó betegségben. Kyree történetével már a sajtó is foglalkozott, így amikor hallottak a felhívásról, ráadásul kiderült, Arianna megfelelő donor a kislány számára, azonnal jelezték segítő szándékukat.

A donor-szülők a szervátültető műtétet követően könnyek között találkozhattak a gyermekkel. Kiderült, Arianna és Kyree között számtalan a hasonlóság. A nyolcéves kislány szülei szerint Arianna Kyree angyala….

Olvass még szervátültetésről az NLCafén

Forrás: HuffPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top