Család

Gyerekeké egy napra az Országház

Szombaton egész nap a játéké, a kakaóé és a vidámságé a főszerep az Országházban – ami valljuk be, rá is fér az intézményre. Reméljük, a kicsik jól érzik magukat, és hagynak némi derűt a sokat látott falak között.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az Országgyűlés hagyományos gyermekkarácsonyán idén is több mint nyolcszáz magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű általános iskolás vett részt. A ünnepségen a gyerekeket az Operettszínház két művésze, Peller Károly és Kékkovács Mara gyerekdalokból összeállított műsora szórakoztatta, majd Malek Andrea karácsonyi dalait hallhatták, a Fölszállott a páva szereplőinek tánc- és énekbemutatóját is meghallgathatták, megnézhették a lelkes apróságok.

A rendezvény meghívottai láthatták először Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező Hoppi mesék című új filmjének első kockáit is. Az óvodás korú gyerekeknek szóló történetek középpontjában a hoppik állnak, akik arról gondoskodnak, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a földön. Kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és szokásaikat ismerhetik meg a gyerekek.

Gyerekeké egy napra az Országház
Forrás: MTI

A műsor után a diákok megismerkedhettek a Parlament nevezetességeivel, játszhattak a Csodák Palotája helyszínre kitelepült játékaival, kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, és neves sportolókkal, művészekkel és zenészekkel is találkozhattak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top