Család

Nagy botrányt kavart a zombi Betlehem

Egy ohiói kisvárosban már másodszorra állítanak föl különleges betlehemi jelenetet: a háromkirályok, Szűz Mária és az újszülött kis Jézus is zombiként jelenik meg.
Nagy botrányt kavart a zombi Betlehem

A zombik már nem csak halloweenkor támadnak föl: jönnek farsangkor, újévkor és most már a karácsonyt is velük ünnepelhetjük. Legalábbis az Ohio állambeli kisváros lakói, akik már másodszorra gyönyörködhetnek (vagy inkább szörnyülködhetnek) a főtérre felállított zombi Betlehemben.

A bizarr betlehemi pajtát egy James Dixon nevű férfi és családja találta ki, akik egyébként kísértetházat üzemeltetnek halloweenkor. Innen származnak a bábuk és a díszlet bizonyos részei, de a bébizombi Jézuskát kifejezetten erre az alkalomra készítették.

Nagy botrányt kavart a zombi Betlehem

A város lakói között azonban nem aratott osztatlan sikert a zombis pajta: a városvezetés engedélyhez kötötte a felállítását, amit Dixon benyújtott ugyan, de elutasították. Ennek ellenére megépítette a Betlehemet, viszont közölték vele, hogy csak napi 500 dollárért maradhat. Kiderült, hogy a város nem a zombikat, hanem a veszélyes tetőszerkezetet ellenezte, amit azóta megjavítottak, így ez a csata véget ért.

A lakókról és a keresztény gyülekezetekről nem mondható el ugyanez: röpcédulákkal szórták teli a pajtát, amikben kifejezik nemtetszésüket, és megindokolják, miért abszurd a zombi Jézus-ábrázolás. Sokan Dixont és családját ateistának, sőt sátánistának kiáltották ki, pedig a férfi elmondta, hogy mind hithű katolikusok.

Akiknek mégis tetszik a zombi Betlehem, azok már a jövő évi felállítására gyűjtenek… Szóval, ahogy a zombiknál amúgy is szokás, ők is visszajönnek!

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top