Család

Együtt játszhatnak végre a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek

Öt város játszóterein játszhatnak együtt a magyar anyukák ötletei alapján kifejlesztett játékokkal fogyatékkal élő és egészséges gyerekek.

A speciális játékeszközöket itthon tervezték és jövő október végéig helyezik ki a General Electric (GE) önkéntesei. Ma van egyébként az önkéntesek világnapja: december 3-án a GE Fényforrás több mint ezer munkatársa világszerte önkéntes programokon vesz részt. 

Együtt játszhatnak végre a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek

Itthon több tízezer fogyatékkal élő gyermek él. Sokuk számára nehéz igénybe venni a játszótéri játékokat, pedig az közösségi beilleszkedésüket is megkönnyítené. Az öt édesanya által alapított MagikMe nevű magyar vállalkozás ezért olyan játszótéri eszközöket tervez, amelyeken a fogyatékkal élő gyerekek együtt játszhatnak az egészségesekkel.

 “Minden huszadik családban van fogyatékkal élő gyermek. Az integrált játszótéri játékok segítségével a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek, családok megtalálják az együtt játszás, valamint az együttműködés örömét először a játszótéren, később pedig az élet más területein is” – fejtette ki Harsányi Eszter, a MagikMe egyik alapítója.

Először Újpesten lesz Pillangó

 Azért, hogy minél több gyermek játszhasson a speciális játékokkal, az UNICEF hivatalos partnereként működő, eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztését célzó Kincs-Ő Közhasznú Alapítvány a GE Fényforrás üzletágával együtt indult a GE Volunteers Grant pályázatán. A pályázaton elnyert több mint 3,5 millió forint segítségével minden olyan városban telepítenek játszótéri játékot, ahol a GE Fényforrás üzletágnak telephelye van.

Együtt játszhatnak végre a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek

A GE önkénteseinek segítségével az első játszóteret jövő áprilisában Újpesten bővítik ki a fogyatékkal élő gyermekek számára is használható “Pillangó” fantázianevű játékkal. A speciális négylábú libikókán két fogyatékkal élő gyerek hason fekve két egészséges, ülő gyerekkel játszhat közösen. A budapesti kezdeményezést követően az év folyamán kerül sor további játszótéri játékok kihelyezésére Kisvárdán, Hajdúböszörményen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen.

Itt is olvashatsz még az NLCafén a MagikMe-ről:

“Ne csak üljön a kis babakocsijában, míg a testvérei rohangálnak a játszótéren

Magyar szülők, akik mintha naponta megmásznák a Himaláját

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top