Család

3 éves, és már tudja a periódusos rendszert

Brielle édesanyjával vett részt az egyik leghíresebb amerikai esti műsorban, Ellen DeGeneres többmilliós nézettségű show-jában. A műsorvezető sorra mutatta Brielle-nek a periódusos rendszer elemeinek képeit, a kislány nem tudhatta előre, hogy melyiket fogja kérdezni.

A legmegdöbbentőbb az volt, hogy a gyerek képről felismerte az elemeket, és utána arról is tudott beszélni, melyikről mit kell tudni. A jódról például pontosan tudta, hogy fertőtlenítésre használják, öli a baktériumokat, a káliumról pedig, hogy segíti az agyműködést, sok van belőle a banánban, sőt még azt is, hogy az agyból információt szállít az izmokba, azaz segít a mozgásban.

Brielle a képről felismerte a sokaknak teljesen ismeretlen franciumot is, a foszforról pedig elmondta, hogy olyan, mint a kaméleon, változtatja a színét, és hogy sötétben meg víz alatt is képes világítani.
A csöppség azonban a történelemben és az aktuálpolitikában is otthon van. Tudta ugyanis az Egyesült Államok elnökeinek nevét, s az is kiderült, hogy a kedvence mind közül a most hatalmon lévő Barack Obama. Ennek egyszerű oka van, ugyanis, mint mondta, amikor született, ő volt az elnök.

A folytatásért kattints Klarissza falatozója caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top