Család

Leégett a háza, öt lányával maradt fedél nélkül

Teljesen kiégett Török Tiborék székkutasi házának padlástere múlt pénteken. A gyermekeit egyedül nevelő apa öt lányával maradt fedél nélkül.

A ház padlása egy felrobbant olajradiátor miatt égett le. Nagyobb baj is lehetett volna, mert két gyerek a padláson lévő szobában lakott, de szerencsére nem sérült meg senki. A  padlástér teljesen kiégett, a tetőcserepek darabokban hevernek a padlón. A fenti szoba is teljesen használhatatlan lett, a lányok ruhái és a tanszereik is a tűz martalékává váltak.

Török Tibor egyedül neveli öt gyermekét. Mónika 17, Tímea 16, Alexandra 14, Dzsenifer 12, Natália 10 éves. Az anyukájuk körülbelül egy éve hagyta ott a családot. Az apa közmunkásként dolgozik. Munka után és hétvégén maszek munkát is vállal, hogy el tudja tartani az öt lányt.

Leégett a háza, öt lányával maradt fedél nélkül

A ház nem az ő tulajdonuk, de korábban az volt… Hitelre vették, a magas törlesztőrészletet azonban nem tudta fizetni a család. Több mint két éve átvette tőlük az eszközkezelő, albérlőként éltek tovább benne.

A tűzoltáshoz rengeteg vízre volt szükség, ettől az alsó szint mennyezete átázott. Az ottani ágyak, más bútorok is tönkrementek. Török Tibor most szellőzteti a házat, hogy legalább a fal száradjon. A család az apai nagymamánál húzta meg magát írja a delmagyar.hu

“A lányok az osztálytársaiktól kaptak ruhákat. A faluban többen bútorokat is felajánlottak, de egyelőre nem tudnánk hová tenni. Az önkormányzat is ígérte, megpróbál segíteni. Egyelőre nem tudjuk, az eszközkezelőnek mi a terve a házzal. Ha a felújítás mellett döntenek is, azt most télen nehéz lenne megoldani. Egyelőre teljesen kilátástalannak látom a helyzetünket” – mondta az apa a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top