Család

3 magyar csoda problémás gyerekeknek

Öröm, játék, szeretet. Csak ezzel a három dologgal lehet valóban hatékonyan gyógyítani a hagyományos iskolarendszerben "problémásnak" tekintett gyerekeket.

Ez a három együtt azonban valóban csodákra képes: lássunk három példát, amelyeknek nagyon szurkolunk!

A cigány ovi

Amikor Debre Krisztina anyukája megalapította az ország első cigány nemzetiségű óvodáját, a “Majd megnövök” óvodát, minden nap körbejárta a cigánysort, hangosan kiabálva, hogy a szülők hozzák el a gyerekeiket az óvodába. Erre a “marketingre” nem sokáig volt szükség, hiszen Csepel nyomorban tengődő cigánysága hamar megértette, hogy saját elemi érdeke az intézmény támogatása, ahol naponta négyszer étkezhetnek a gyerekek ingyen, tiszta ruhát adnak rájuk, fejlesztik, és ami a legfontosabb, szeretik őket.

Ma 60 gyerek jár az oviba, akiknek egy ötödük nem cigány, de mindannyian egyaránt szegények. Míg az oviban vannak, csinos ruhát kapnak, az otthonit pedig, amiben érkeztek, kimossák és megszárítják adományba kapott gépekkel.

A folytatásért kattints a Könyves csajszis caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top