Család

Ezt a levelet írta a meleg férfi a szüleinek, akik nem jöttek el az esküvőjére

A meleg New York-i blogger nyílt levélben írta meg, mit érzett akkor, mikor szülei nemet mondtak az esküvői meghívásra.

Patrick Bradley az Out Magazine-ban írta meg, mit érzett, amikor szülei nem mentek el az esküvőjére vallásos nézeteikre hivatkozva.

Ezt a levelet írta a meleg férfi szüleinek, akik nem jöttek el esküvőjére

“Kedves Anya és Apa,

890 nap telt el, mióta mindketten úgy döntöttetek, hogy nem szeretnétek részt venni az esküvőmön. Nem tudom, miért tartott ilyen soká, hogy beszélni tudjak róla.Talán csak féltem, hogy mit gondolna a család, hogy mit szólnának. Vagy talán attól féltem, hogy még több családtagomat elveszítem, akiket pedig nagyon szeretek…” – kezdte szívszorító levelét Bradley.

“Itt az ideje, hogy elmondjam a történetet a családnak az én szemszögemből, ahogy ti is nyilván elmondtátok a ti szemszögetekből. Azt szeretném, hogy ezt az egészet nyíltan kezeljük, hogy megőrizhessem a méltóságomat, amikor majd találkozunk a családi eseményeken; olyan családi eseményeken, amelyeket most inkább kihagynék, tudván, hogy ti is ott lesztek. (…) Elmondtam nektek nyugodtan és világosan, hogy ha nem jöttök el az esküvőmre, utána sem fogtok látni – sem szülinapokon, sem ünnepeken, sem kórházi látogatásokon, sem temetéseken. Amit ezután hallottam, szinte sokkolt. Azt feleltétek: »Tudjuk. Apáddal már átbeszéltük tegnap éjjel és elfogadtuk a helyzetet. Megbeszéltük, hogy visszaadunk isten kezei közé.« (…) Ahogyan sokkos állapotban ültem ott – az afelett érzett sokkban, hogy inkább soha többé nem látnátok, mint hogy eljöjjetek az esküvőmre –, ti csak egyszerűen témát váltottatok: »Akkor gondolom, már nem akarsz ebédelni.« Ahogy kinyitottam a kocsiajtót, és elkezdtem a vonatállomás felé sétálni, felajánlottátok, hogy visszavisztek az állomásra. Hogy hadd legyen ez az utolsó dolog, amit értem tesztek. Ha korábban kételkedtem is volna, hogy félreértettem, amit mondtatok, akkor és ott ez mindent tisztázott.

(…) Megbocsátok nektek azért, amit tettetek, ha az egész család előtt (a legkisebbektől a legidősebbekig) beismeritek, hogy hibáztatok. Hogy mindkettőtöknek ott kellett volna lennetek az esküvőmön. Mert azt gondolom, hogy amit tettetek, az szégyenteljes. Szétszakítottatok egy családot. De ami a legjobban fáj, amit a családunk legfiatalabb tagjaival tettetek: azokkal, akik még túl fiatalok ahhoz, hogy megértsék, mi történt. Akiknek az egyetlen következtetése az lehet: »Talán Patrick valami rosszat csinált.« Ezért szeretném, ha ti viselnétek a szégyent, és nem én.”

Bradley teljes levelét itt tudjátok elolvasni.

Forrás: Buzz Feed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top