Család

Telt ház lesz szilveszterkor a szállodákban

Jobb lesz az idei karácsonyi foglaltság a fővárosi és a vidéki szállodákban is, mint tavaly, szilveszterkor pedig országszerte telt házra számítanak.

Idén decemberben a fővárosi szállodák foglaltsága várhatóan meghaladja a tavalyit, nagyjából 60 százalék körül alakul. December első felében ennél alacsonyabb, a karácsonyi ünnepek alatt 50-70 százalékos, karácsony és szilveszter között ennél magasabb foglaltságra, szilveszterkor pedig telt házra számítanak. Vidéken a foglaltság idén decemberben 50-60 százalék között, a karácsonyi napokban a wellness-, gyógy-, és kastélyszállodákban 70-80 százalék közötti lesz. A karácsony és szilveszter között hasonlóan erős, míg a szilveszter körüli 3-4 napban közel telt ház lesz vidéken is.

Vidéken több a magyar vendég

A fővárosi szállodákban a vendégek összetétele a decemberi időszakban – karácsonykor és szilveszterkor is – megfelel az éves átlagnak, azaz nagyjából 90 százalék a külföldi, 10 százalék a belföldi vendégek aránya. Vidéken ezzel szemben a vendégek többsége magyar, míg 20-30 százaléka külföldi.

Teltház lesz szilveszterkor a szállodákban

Budapesten a hotelek nagy része mindkét ünnepre 3-4 napos csomagokat kínál, általában reggelivel. Ezt karácsonykor ünnepi vacsora, szilveszterkor vacsora és műsor egészíti ki. A fővárosba érkező vendégek nagy része a városban keres szórakozási, és programlehetőséget. A vidéki wellness szállodákban jellemzően 3-4 éjszakás, és félpanziós csomagot kínálnak. Ebben karácsonykor ugyancsak karácsonyi vacsorát kínálnak, szilveszterkor az ünnepi vacsorát műsor, tánc egészíti ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top