Család

Így tehetsz szert rengeteg barátra

Úgy érzed, hogy nincsenek barátaid, mert nem vagy elég szerethető? Nem biztos, hogy így van, de most megmutatjuk, mik azok a tulajdonságok, amiket a legtöbben szeretnek másokban.

A kutatások is azt bizonyítják, hogy a kapcsolataink kihatnak a boldogságunkra és az egészségünkre is. Ezért, ha úgy érzed, nem vagy elég szerethető, és ezért nincsenek barátaid, eláruljuk a titkot, amit, ha elsajátítasz, rengeteg barátra tehetsz szert.

A titok nagyon egyszerű: a kedvesség

Azokkal szeretünk barátkozni, akik igazán kedvesek velünk.

Az igazi kedvesség titka - így szerethet mindenki

De pontosan mit is jelent ez? Milyen tulajdonságaik vannak a kedves embereknek?

Kedvesek saját magukhoz is
Mielőtt bárkivel is igazán kedves vagy odaadó lehetnél, először saját magaddal kell kedvesnek lenned. Persze nem a szó egoista értelmében, hanem abban, hogy a saját érdekeidet is szem előtt tartva igyekszel segíteni másoknak.

Hálásak, igazán, mélyen hálásak
Mindig, minden körülményben megtalálják a jót igen, ez hasonlít a félig teli pohár gondolkodásmódra. Elfogadják, ha kihívást állít eléjük az élet, de törekszenek a jót is meglátni benne.

Tudnak figyelemmel hallgatni
Ezzel azt mutatják, hogy tisztelettel fordulnak a beszélgetőpartnerhez, ha pedig a véleményüket kérdezik, őszintén válaszolnak.

Nagylelkűek
Önbizalmuk lehetővé teszi számukra, hogy jószívűek legyen úgy, hogy semmit sem várnak cserébe.

Valódi érdeklődést mutatnak
Az igazán kedves embereket tényleg érdekli, mi van a másikkal, és őszintén boldogok, ha a másik fél boldog vagy együtt érzők, ha másik bajban van.

Gyakran nevetnek
Aki igazán kedves, az felhőtlenül tud nevetni, és szereti a humort, az iróniát, sőt az öniróniát is.

Tisztelettel fordulnak másokhoz
Nem éreznek felsőbbrendűséget, és ha nem is értenek valamivel egyet, nem bántják meg a másik felet.

Ugye, hogy nem is hangzik olyan nehéznek elsajátítani ezeket a pozitív tulajdonságokat? Azért nem lesz könnyű dolgod, de ha sikerül, hamarosan mindenki a te barátod akar majd lenni.

Olvass tovább barátok témában az NLCafén:

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top