Család

7 különleges program az első adventi hétvégére

November utolsó hétvégéje egyben az első adventi hétvége is. A különleges programajánlóban kedvedre válogathatsz az adventi vásárok és kiállítások vagy épp a betlehemállítás között.

November utolsó hétvégéje már advent jegyében zajlik. Gyújtsátok meg az első adventi gyertyát, bámészkodhattok és vásárolhattok az adventi vásárokon, süthettek a gyerekekkel mézeskalácsot, de kikapcsolódhattok az ünnepi hangulatú cirkusz előadáson is. Tartalmas adventi hétvégét kívánunk.

1. Főúri játékok, mesélő bábok

November 23-tól egészen január 16-ig nézhetitek meg a Nagytétényi Kastélymúzeum termeiben felállított iparművészek készítette fát és a játékok világától szóló kamarakiállítást.

2. Karácsonyi Legenda

November 26-29. között a legendás Eötvös cirkusz Karácsonyi Legenda címmel ünnepi hangulatú, interaktív kétórás produkcióval kápráztat el kicsiket és nagyokat négy helyszínen.

3. Adventi Ünnep a Bazilikánál

Az elmúlt évekhez hasonlóan, az első adventi hétvégétől a Bazilika előtt esténként látványos fényshow-val, forralt borral és koripályával várnak mindenkit a szervezők.

7 különleges program az első adventi hétvégére

4. Adventi Kölyöknapok

November 29-én 10 órától színház, koncert és mézeskalács-sütés advent első vasárnapján a Nemzeti Színházban a Néprajzi Múzeum, a Hagyományok Háza és a Litea könyvesbolt munkatársai vezetésével.

5. Betlehemállítás a Kolosy téren

November 28-án, pénteken 11 órától ismét felállítanak a Kolosy téren egy életnagyságú betlehemet, melyet advent időszakában bármikor ingyenesen megnézhettek. Pénteken érdemes minél előbb a Kolosy térre mennetek, hiszen forró tea, zsíros kenyér és családi programok várnak.

6. Téli Pagonyfeszt

November 28-án 10 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumban egész napos családi programokkal, felolvasószínházzal és társasjátékokkal várják a gyerekeket a tél legnagyobb gyermekkönyvfesztiválján.

7. Adventi hétvége Szentendrén

November 29-én 10 és 16 óra között a szentendrei Skanzenben készíthettek adventi koszorút, de megkóstolhatjátok az adventi böjt jegyében a házi, kézzel gyúrt tésztából készült káposztás kockát is.

Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top