Család

44 év után szabadult – nem érti, hogy változhatott ekkorát a világ

Jószerivel a fél életét börtönben töltötte az a férfi, akit annak idején gyilkosság miatt ítéltek el. Szabadulása után érthetetlennek és őrültségnek tűnnek számára az olyan hétköznapinak számító dolgok, mint a Facebook vagy a Twitter.

Otis Jonhsont 25 évesen vették őrizetbe egy rendőrtiszt elleni gyilkossági kísérlet vádjával. Most, 69 évesen, 44 éves börtönbüntetésének letöltése után szabadult.

Első napján körbesétált Manhattanben, és nem értette, mi zajlik körülötte. Az emberek fülhallgatóval közlekednek az utcán, akárcsak a titkos ügynökök, és felfoghatatlan az is, hogyan lehet úgy telefonálni, hogy közben sietnek a dolgukra.

Az árak is jelentősen megváltoztak a börtönben töltött idő alatt. Otis még arra emlékezett, egykor mindössze negyeddollárossal telefonálhatott az utcai fülkékben, ezt ma már 1 dollárral teheti meg. A legérthetetlenebb dolog számára mégis a közösségi portálok népszerűsége, nem érti, mégis mi a jó abban, hogy az emberek ilyen módon kommunikálnak egymással.

A férfi börtönbüntetése alatt nem tartotta a kapcsolatot a családjával, mindössze két unokahúgáról tud, akik mostanra középkorúak lehetnek, ezért történhetett meg az, hogy a világ úgy száguldott el mellette, hogy abból ő szinte semmit sem vett észre.

Mindenesetre története emlékeztethet arra egy picit mindannyiunkat, hogy az elmúlt húsz-harminc év alatt micsoda technikai fejlődésen esett át világunk, és mennyire felgyorsult tempóban éljük mindennapjainkat. Mennyire tudunk például időt szakítani önmagunkra és másokra? Talán lassítanunk kéne egy kicsit?

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top