Család

Súlyemelő rekordokat dönt a nagyi

Alig négy éve foglalkozik a sporttal.

A 43 éves brit nagymama, Tania George korábban soha életében nem sportolt komolyabban. Bár harmincas éveiben többször is beiratkozott fitneszterembe, hamar ráunt az edzésekre, és inkább otthon üldögélt és tévét nézett.  

Az asszony 2005-ben ismerkedett meg a testépítő Paullal, és 2009-ben összeházasodtak. Az ő hatására kezdett el súlyzós edzésekre járni, melyek hamarosan elnyerték a tetszését, és észrevette, hogy a fizikuma is sokat javult. Mindemellett az erőemelők közösségében is nagyon jól érezte magát, hiszen a sporttársak barátok voltak, és mind jobb és jobb teljesítményre ösztönözték.

Mindössze két évvel azután, hogy aktívan sportolni kezdett, a férje, valamint 16 éves fia és 19 éves lánya unszolására 2011-ben elindult az első versenyén. A következő évben pedig nagymama lett.

Idén aztán a rengeteg befektetett munka eredményeképp az asszony már sorra döntötte a rekordokat. A Brit Női Erőemelő Szövetség szeptemberi bajnokságán például saját osztályában fekve nyomásban, felhúzásban és guggolásban is megdöntötte a világrekordot, ebben a hónapban pedig Prágában, az Erőemelők Világkongresszusán ismét világrekordot döntött.

“Néha azt kívánom, hogy bárcsak hamarabb elkezdtem volna az erőemelést, de abban hiszek, hogy minden akkor történik meg, amikor kell, és semmit sem bánok” – nyilatkozta Tania.

Erőemelő rekordokat dönt a nagyi

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top