Család

Azt akarom, hogy változz meg!

Rengeteg nő sóhajt fel így: "Szívesen megbocsátanám neki a félrelépést, ha legalább egy szikrányi megbánást tanúsítana!" Vagy: "Nem vágyom bocsánatkérésre, csak azt szeretném, ha többé nem tenne ilyet."

Ezek az emberek nem sajnálkozásra vágynak, hanem arra, hogy a másik változzon meg. Számtalan kilensem szájából hallottam már a következő mondatokat: “Folyton előjönnek a régi vitáink, mindig ugyanarról, ugyanúgy vitatkozunk, és soha semmiféle előrelépés nem történik. A férjem újra meg újra elköveti ugyanazt a hibát, aztán mentegetőzik, sajnálja, majd kezdődik elölről az egész. Azt szeretném, hogy ne tegye többé azt, amivel annyira megbántott. Már elegem van a mentegetőzésből és az ígéretekből!”

A bocsánatkérés negyedik nyelve: az őszinte megbánás

Mennyire igazuk van ezeknek az embereknek! Nagyon nehéz megbocsátani valakinek, aki újra meg újra elköveti ugyanazt a vétket, és újra meg újra bocsánatért könyörög. Valójában a megbánás több annál, mint hogy egyszerűen csak annyit mondunk, hogy sajnálom.

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top