Család

A te gyereked mit sportol?

A napokban egy edző kolléganővel beszélgettünk arról, hogyan változnak a fitneszen belül a trendek. Mi a menő? Miért nem trendi már a stepaerobik? Hány év alatt ívelt föl, majd le a Zumba-láz?

Melyik korosztály esik be az alakformáló aerobikra, és melyik a crossfitre? Az egész fitnesz annyira dinamikusan változik, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Volt egy pár éves időszak, az első fitneszoklevelem átvétele és a szülésem között, mikor mindennap sok órát voltam több edzőteremben. Akkor maximálisan benne voltam a sodrásban, és szinte fel sem tűnt, hogy generációk jönnek-mennek, óratípusokat kapnak fel, és edzésmódszerek áldoznak le. A trendek változnak, és a korcsoportok is.

2010 környékén minden óratípuson ott voltak a fiatal lányok, a stepaerobikon, az alakformálón. Ma már keresni kell őket a tömegben. Na és pont így zárult a kolléganőmmel a beszélgetés, hogy oké, minden változik… de hogy egy teljes korosztály eltűnjön az aerobiktermekből?

A folytatásért kattints a Fitneszanyu caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top