Család

15 dolog, amit nem árt átbeszélni összeköltözés előtt

A Huffington Post bloggere, Wendy Atterbery immár 10 éve ad párkapcsolati tanácsokat, és a hozzá forduló házasemberek 75 százalékáról kiderült, sok probléma elkerülhető lett volna az esetükben, ha a kapcsolat elején megfelelően beszélik meg egymással a felmerülő kérdéseket.

Legtöbbször olyan férjjel és feleséggel próbált beszélni, akiknek drasztikusan eltérő elképzeléseik voltak az együttélés szabályairól, gyereknevelésről, vallásról, családról, de sajnos ez túl későn derült ki. Az író megosztotta tapasztalatait, miről kell feltétlenül beszélnünk, mielőtt házasságra, együttélésre szánjuk el magunkat, én pedig hozzáírtam néhány gondolatot.

1. Adósságok
Kinek milyen van, és mi a terve, hogyan fogja kifizetni?

2. Gyerekek
Akartok gyereket? Ha igen, mennyit? Hogy képzelitek a gyereknevelést? Mikor jöjjön az első? Ha nem szeretnétek gyereket, mik legyenek a tervek? Ha nem akartok, készek vagytok megtenni érte akár a lényeges lépéseket is (pl. vaszektómiával)? Ha nem lehet gyereketek, hajlandóak vagytok-e adoptálni?

3. Elhelyezkedés
Városban vagy vidéken? Gyökereket ereszteni, vagy utazgatni? 

A folytatásért kattints a Girlpower caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top