Család

Pótlék jár a szociálisan rászorultaknak novemberben

8400 forintnyi természetbeni juttatás jár még novemberben azoknak a szülőknek, akik rendszeres gyermekvédelmi juttatásra jogosultak.

Fogyasztásra alkalmas kész ételekre, ruházatra és tanszerekre felhasználható Erzsébet utalványokért lehet a kérelmet benyújtani az illetékes önkormányzatoknál – számolt be a híradó.hu.

Így kell igényelni

A szociális rászorultságot az illetékes önkormányzat jegyzője jogosult megállapítani, ezért a kérvényt hozzá kell benyújtani. Akinek jogosultsága felmerül, az önkormányzatoknál megtalálható formanyomtatvány benyújtásával indíthatja el kérelmét. A beadványhoz csatolni kell a jövedelemigazolást, az egyedülállóságra vonatkozó dokumentumot, orvosi igazolást vagy az oktatási intézmény igazolását. Kedvező elbírálás esetén a jegyző egy évre szóló jogosultságot határozhat meg.

Pótlék jár a szociálisan rászorultaknak novemberben

Akik kaphatnak

Az a gyermek jogosult a kedvezményre, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének a 140 százalékát, vagyis 2015-ben az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 39 900 forintot. Továbbá a gyermeket egyedülálló szülő vagy más törvényes képviselő neveli. A tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermekek esetében is lehet pályázni. A felsorolt eseteken kívül abban az esetben is szociálisan rászorulónak számít egy gyermek, ha a családjában, az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkor aktuális öregségi nyugdíj legkisebb összegének a 130 százalékát, azaz 37.050 forintot.

A támogatást nagykorúvá válás után is igénybe vehetik azok a nappali oktatásban résztvevő tanulók, akik még nem töltötték be 23. életévüket, valamint a még nem 25 éves, felsőfokú tanulmányaikat végzők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top