Család

Nincs elég hely az óvodákban

Az óvodáknak erőn felül kell megoldaniuk a gyerekek elhelyezését - mondta el Pedagógusok Szakszervezete óvodai tagozatának vezetője.

A szakszervezet szerint Budapesten, az agglomerációban és Pest megyében még mindig kevés óvodai férőhely van, hiába volt bővítés az elmúlt egy évben – írja a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a férőhelyekkel kapcsolatban azt közölték: nem tudnak arról, hogy elutasítottak volna az óvodák háromévesnél idősebb óvodaköteles gyermeket, de folytatják a férőhelyek bővítését, a következő évre 2,5 milliárd forintot különítettek el erre.

Nincs elég hely az óvodákban

 Verba Attiláné, a Pedagógusok Szakszervezete óvodai tagozatának vezetője a lapnak elmondta, szerint úgy próbálnak helyet csinálni az óvodákban, hogy az eredetileg más célra szánt helyiségeket, például az orvosi szobát alakították csoportszobává. Ahol ez nem működik, a csoportok létszámát duzzasztják fel, de hosszú távon ez sem megoldás, mivel ilyenkor kevesebb figyelem jut egy-egy gyermekre. Többnyire az új lakóparkok környékén van kevés hely, ahol üzletközpontokat és sportcentrumokat mindig telepítenek, az óvodákra és bölcsődékre viszont senki nem gondol. Az óvodák ugyanakkor megoldják a gyerekek elhelyezését, ha kell, erőn felül is – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top