Család

Amit minden nőnek tudnia kellene: a férfiak és a befogadás

A kiegyensúlyozott kapcsolatok egyik titka az, ha képessé válunk néha a másik nézőpontjából is rátekinteni egy helyzetre. A párkapcsolati és alapvetően a férfi-női kapcsolatok nehézségeinek egy része könnyen megoldható, ha felismerjük, mennyire másképp működünk.

Az adás és befogadás képessége még a legtöbb nőben sincs egyensúlyban, a férfiakra azonban ez még jobban igaz. “Ebben a világban a nők tudnak befogadni valamennyire, de egy pasinak egyedül kell helytállnia, elvágva magát nőtől, férfitól.” Ezeket a mondatokat egy, a tudatosságban élen járó férfi fogalmazta meg, őszinte tükröt tartva a jelenleg bennünk zajló folyamatokról.

Hetek óta a befogadás kérdése jön velem szembe mindenhonnan. Azon túl, hogy jómagamnak is van vele dolgom nem kevés, szeretném most nőként a férfiak nézőpontjából szemlélni a kérdést, segítve ezzel mindkét nemet egymás megértésében és elfogadásában. A végső lökést, hogy írjak róla, a napokban a férjemtől kaptam.

A férj
Pedig csak egy ártatlan kérdést tettem fel péntek este, gondolatban már a hétvégére készülve. Nem éreztem nagyon fáradtnak magam, így úgy gondoltam, szívesen meglepném valamivel, ezért megkérdeztem: “Mi az, aminek örülnél a hétvégén?”

Amit minden nőnek tudnia kellene: a férfiak és a befogadás

Voltak opciók a fejemben, mondjuk megfőzöm a kedvencét, vagy elmegyünk moziba valami jó filmre, esetleg élvezzük az otthoni semmittevés örömeit. Csak most nem volt kedvem gondolatolvasót játszani, hogy én találjam ki, mi az, amit valójában szeretne, ezért rákérdeztem. A válasz megdöbbentett.

A folytatásért kattints a Lélekmozaikok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top