Család

Már ötezren igényelték eddig a CSOK-ot

Három hónap alatt több mint kétszer annyian vették igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt, mint amekkora érdeklődés három és fél év alatt a korábbi szocpol iránt volt.

Mintegy ötezren igényelték szeptember végéig a július 1-jével kibővített családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK), csaknem ötmilliárd forint értékben – írja a Magyar Idők. A kormánynak menet közben kellett emelnie a keretet, mivel eredetileg az egész évre négyezer kérelemmel kalkuláltak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma most már 12 ezer igénnyel számol 2015-re.

Óriási az érdeklődés

A tárca közlése szerint 3 hónap alatt több mint kétszer annyian vették igénybe a CSOK-ot, mint amekkora érdeklődés három és fél év alatt a korábbi szocpol iránt volt. Az akkori lakásépítési támogatásra nagyjából 2200 szerződést kötöttek.

Egyre többen élnek a családi otthonteremtési kedvezménnyel
Egyre többen élnek a családi otthonteremtési kedvezménnyel

Már 1 gyerek után is jár

A július 1-jével bevezetett CSOK-ot már egy gyermekkel és használt lakás vásárlására vagy bővítésére is fel lehet használni. A vissza nem térítendő támogatás a gyermekek számától, a lakás nagyságától és energetikai besorolásától függőn 500 ezer – 3,25 millió forintot tehet ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top