Család

Ritka: mindkét testvér szívbetegséggel született

Mindössze 5% az esélye, hogy mindkét testvér szívrendellenességgel szülessen, ha a szülők egészségesek. A Bognár családban mégis megtörtént...

A 7 éves Évi szívét tavaly műtötték meg, lyuk volt a szív 2 pitvara között. Testvére, Enikő még csak 5 éves, neki is gond van a szívével, 3 hónapja műtötték aortaszűkület miatt. Ezért nem lenne szabad sokat mozognia, ezt viszont nehéz megoldani, mert mindkét kislány nagyon eleven. A szüleik óvják őket, de közben igyekeznek, hogy mégis úgy élhessenek, mint egészséges társaik.

Ritka: minkét testvér szívbetegséggel született

Dr. Ablonczy László gyermekkardiológus-főorvos az RTL Klub Híradójának elmondta, mindössze 5% az esélye, hogy mindkét testvérnek veleszületett szívrendellenessége legyen, ha a szülők egészségesek. Arra is kitért, hogy a szívbetegséggel született gyerekeket felnőttkorukban csak speciális képesítésű szakemberek kezelhetik majd. Belőlük jelenleg összesen tíz van Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top