Család

A kétéves kislány játék babája meghódította Ausztráliát – fotó

Egy kislány játék babája elhomályosította a nagy ausztrál rögbigyőzelmet.

A Queensland csapatkapitányát, Johnathan Thurstont fotózták, ölében kétéves kislányával, szemében örömkönnyekkel, ám kiszúrták a fotón, hogy a kislány egy színes bőrű babát szorongat. Ezen a mérkőzésen mindkét csapat kapitánya őslakos volt, ezért ez a pillanat hirtelen az elfogadás és a rasszizmus elleni harc jelképévé vált.

Mivel pár éve attól volt hangos a sajtó, hogy Adam Goodes legendás játékost inzultálta az egyik szurkoló, amiért őslakos, és óriási rasszista botrány lett belőle, így ez a színes bőrű baba a kislány kezében különös jelentőséggel bír. A nézők felkapták a fejüket rá, pozitív üzenet lett és villámgyorsan elterjedt a szívet melengető fotó.

Így hódította meg egy kétéves kislány színes bőrű babája Ausztráliát

Ausztráliában a bennszülöttek nagy többsége a mai napig hátrányos megkülönböztetésben, szegénységben él. Egészen 1967-ig még emberszámba sem vették, népszámláláskor az őshonos vadállományhoz, a kenguruk és koalák közé sorolták őket. Az őslakosok a velük szembeni rasszizmus és mellőzöttség miatt megbélyegzetté váltak, a társadalom peremén élnek, a nélkülözés okozta szociális problémák miatt még az élettartamuk is rövidebb a többi ausztrálénál, átlag 17 évvel.

Így reagáltak a nézők a fotóra:

“Imádom ezt képet Thurstonról, mert: 1. Remek és ritka alkalom látni őslakos (férfit) pozitív szülői szerepben. 2. Fekete baba. 3. Imádni való!”
“Johnathan Thurston kislányának a babájától még inkább mosolyognom kell.”
“A legjobb kép az NFLGF-ről: Johnathan Thurston, a menyasszonya Samantha, a kislányuk és a babája.”
“Thurston kislánya egy fekete babát szorongat!”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top