Család

Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy jobb legyen ez a világ?

Alkotói pályázatok az EnergiaKaland és az EnergiaKuckó világából

Az E.ON Csoport energiahatékonyság témakörben kreatív pályázatot  ír ki óvodás gyermekeknek, valamint általános iskolai diákoknak három kategóriában. A pályázatok szorosan kapcsolódnak az ’EnergiaKaland’ elnevezésű, környezet- és energiatudatossági szemléletet erősítő oktatási programhoz.

Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy jobb legyen ez a világ?

A meghirdetett pályázat egyrészt a köznevelésben részt vevő, a fenntartható fejlődés és az energiahatékonyság iránt érdeklődő, a meghatározott témában elmélyedni, és önmagukat kreatívan kifejezni képes tanulóktól várja a munkákat. Emellett a vállalat az óvodásoknak szóló, ’EnergiaKuckó’ programjának használóit, illetve az energiatudatosságot építő, energiahatékonysági témára nyitott óvodákat is szeretné megszólítani a pályázatban, ezért a 3-6 éves korosztálynak is pályázatot hirdet.

Az EnergiaKaland és ez a kreatív pályázat sokkal kevésbé a versenyről, mint inkább az alkotás és a játszva tanulás élményéről szól. Azért hívtuk életre és hirdetjük meg több éve ezt a pályázatot, hogy segítséget nyújtsunk a gyerekeknek az energiával való hatékony gazdálkodás megtanulásához. Az E.ON Hungáriánál azt valljuk, hogy a jövő generációját mindig érdemes támogatni, energiát adni a fejlődésükhöz. Az elkészült alkotásokból, a gyerekek lelkesedéséből pedig mi is új energiát nyerünk, ami fontos számunkra, mert tudjuk: Mindenki energiája számít. – mondta Károlyi Zsuzsanna, a pályázattal kapcsolatban

Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy jobb legyen ez a világ?

Az E.ON három témában és korcsoportban várja az érdeklődők munkáit.

I. korcsoport: óvodások (3-6 éves korosztály)

Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy  jobb legyen ez a világ?
Rajzoljatok, fessetek, alkossatok!
Mindenki energiája számít a 3-6 éves korosztály számára: a pályázó óvodás csoportok (!) bármilyen technikával rajzolják le, fessék le vagy ábrázolják azt, mit jelent számukra az, hogy mindenki energiája számít, mi mindent tehetünk, hogy jobb legyen a környezet, ahol élünk.

II. korcsoport: 1-4. évfolyam, általános iskolások

Alkoss  “Mindenki energiája számít!” jegyében!
Szerinted mit tehetünk, hogy jobb legyen a környezetünk? Rajzold le, fesd meg és küldd el nekünk! A feladat során maximum A/3-as méretű alkotásokat várunk a 6-9 éves alsó tagozatos iskolásoktól.

III. korcsoport: 5-8. évfolyam, általános iskolások

Írj mesét, fogalmazz meg egy történetet vagy készíts képregényt. “Mindenki energiája számít!” témakörben!
Szereted a meséket, történeteket, képregényeket? Érdekel, hogy mit tehetsz azért, hogy jobb legyen a környezeted, vagy mit tehetsz azért jobb legyen a világ, hiszen mindenki energiája számít! Akkor írj nekünk mesét, történetet, készíts képregényt.

    

Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy jobb legyen ez a világ?

Az E.ON a pályázatokat 2015. október 30-ig várja.

A pályázatokat az E.ON szakértői, valamint közismert emberek bírálják el. Minden korosztályban hirdetnek első, második és harmadik helyezettet. A legjobb pályázatok készítőit az energiavállalat értékes ajándékokkal jutalmazza.

A pályázatra természetesen azok is jelentkezhetnek, akik még nem ismerik, vagy nem alkalmazzák az EnergiaKaland vagy az EnergiaKuckó oktatási programokat. A pályázatokról bővebb információ az EnergiaKaland honlapján, a www.energiakaland.hu oldalon olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top