Család

Csaló házal a Vöröskereszt nevében

Visszaéltek a Vöröskereszt nevével Debrecenben. Jó tudni azonban, hogy a vöröskeresztesek nem folytatnak házhoz menő kampányt. Nyilvánosan, szervezetten kérnek adományt.

Vöröskeresztesnek adta ki magát egy nő, így próbált bejutni egy idős hölgy otthonába Debrecenben, a Múzeum utcában. Az idős hölgynek gyanús volt, hogy ily módon kér tőle adományt a karitatív szervezet, és nem engedte be a csalót, aki ezután újabb és újabb okot keresett, hogy bejusson a lakásba. Szerencsére sikertelenül.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete nem gyűjt házalás révén, és kéri, hogy olyan személyeknek, akik ily módon kérnek pénzt, ne adjanak adományt, semmiképpen se engedjék be őket otthonaikba.

Csaló házal a Vöröskereszt nevében

Meghirdeti gyűjtéseit a Vöröskereszt

A Vöröskereszt nyilvános helyszíneken (köztereken, bevásárlóközpontokba) és munkahelyeken, a megye vöröskeresztes irodáiban gyűjt. Minden akcióját meghirdeti, és az illetékesekkel megszervezi, engedélyezteti.

Bárki, akit otthonában keres fel magát vöröskeresztesnek kiadó ember, és megpróbál bejutni, az hívja a rendőrséget, majd jelezze a történteket a 52/513-427-es telefonszámon vagy a Simonffy utca 44. szám alatti vöröskeresztes irodában. Ugyanott a munkatársak, önkéntesek neve is ellenőrizhető.

További anyagaink a témában:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top