Család

Másokon is segít ez a család! Hihetetlen sikertörténet

A kis Kristóf szülei eredetileg nem úgy tervezték az életüket, hogy másokon is segítsenek. De mégis így lett. Felismerték, hogy az ételallergiás gyermekek szülei nem mindig kapnak megfelelő információt azzal kapcsolatban, hogy mit és hogyan kell tenni.

Még az olyan egyszerű dolgok is problémát okoznak, hogy egész pontosan mit szabad, és mit nem szabad enni, hogyan lehet változatosan főzni úgy, hogy ki kell hagyni bizonyos összetevőket.

Ha egyszer odaállna eléd valaki, és azt mondaná, hogy mától kezdve tejmentesen vagy gluténmentesen (bármilyen mentesen) kell élned – tudnád, hogy pontosan mit is jelent, miben változik ettől az életed? Mert fenekestül fel fog fordulni az addig ismert világod, és nem ehetsz többé felszabadultan az asztalnál, nem vehetsz bármiből. Sokunk keresztülment rajta…

Tejmentes diéta esetén ilyen kérdések rohangálnak az ember fejében: Akkor most mi számít tejnek? Vajat sem szabad? Egy kis joghurtot sem? Sőt, olyan margarint sem, amiben picike joghurt van, minimális mennyiségű? Bizony, hogy nem… És mi van a “nyomokban mindent tartalmazhat” dologgal? Mire figyeljünk oda? Ezt szinte minden allergiásnak magának kell kitalálnia. Csak ritkán jutunk el egyénileg dietetikushoz vagy egyéb szervezethez, ahol jó tanácsokkal várnak. És bizony egy új diéta kezdetekor mindenki elveszettnek érzi magát. Gyakran a rokonság sem segít, hiszen gyakran ők maguk csempésznek bele az ételbe csak egy kicsit az allergénből – nem tudva arról, hogy akár három hétig tartó rosszullétet, visszaesést okoznak ezzel…

Másokon is segít ez a család! Hihetetlen sikertörténet

Kristóf szülei, Bernáth Gabriella és Görbe József Zoltán is végigjárták ezt az utat. De nem maradtak ennyiben, ők másoknak is segítenek. Országos alapítványt hoztak létre, és allergiásoknak biztonságos étkeztetést is vezetnek.

A folytatásért kattints az Allergia caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top