Család

A kötelező plusz – a kreatív gyerekek sikeresebb felnőttek lehetnek?

A kreativitás nagyjából olyan elvárás napjaink munkavállalójától, mint az angol nyelvtudás. Alap. Első hallásra meglepő lehet, de a kreativitás nem csak egy médiamunkás, író vagy reklámszakember, hanem egy programozó, tanár vagy asztalos kezében is fontos eszköz. Vajon hányan viszik magukkal a ballagáskor az iskolából?
A kötelező plusz – a kreatív gyerekek sikeresebb felnőttek lehetnek?

Sajnos nem elegen. Egy kreatív gyerek általában nehezen kezelhető, mert nem sorvezetővel gondolkodik, hanem logikája összetett, látásmódja egyedi, és született “brainstorming bajnok”. Agyal, ötletel, pörög. Ha szemben találja magát egy feladattal, az agya magasabb fordulatszámra kapcsol, és bizony előfordul, hogy olyan megközelítést eszel ki, amely teljesen új és szokatlan. Egy jó tanár ilyenkor vele együtt gondolkodik, és igyekszik a többi diáknak is megmutatni ezt az egyedi logikát. Hiszen a gyerekek kiválóan inspirálják és “tanítják” egymást!

Egy igazán kreatív gyerekkel, vagy egy szárnyló kis tehetséggel szülőként sem mindig egyszerű lépést tartani. Emlékezz rá, milyen nehéz volt anno megtalálni a totyogó akaratosságát már elviselhetővé tevő, de nem letörő stratégiát. Az erőfeszítés azonban megéri. Ismét. Mert, ha elmerülünk kicsit a valóban sikeres emberek élettörténetében, láthatjuk, hogy a kitartás mellett milyen nagy szerepe van a kreatív gondolkodásnak. Érdemes tehát odafigyelni rájuk, és becsomagolni ezt is a szeretet és a bizalom mellé abba a csomagba, amit az életbe magukkal visznek.

A kötelező plusz – a kreatív gyerekek sikeresebb felnőttek lehetnek?

S ha a gyerekeink kreativitásuk kiélése közben néha nem kívánt foltokat is kreálnak sem kell kétségbe esni. A Persil ColdZyme German technology mosószer családja új enzim összetételének köszönhetően nem csak ragyogó tisztaságot, de hatékony folteltávolítást is kínál már 20 fokon. Így a kiemelkedő tehetség szárnyalásának útjába nem állhat semmi akadály!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top