Család

Tévhitek a párkapcsolatról: a házasságban szabad dühöngeni?

Számtalan kapcsolat megy tönkre azért, mert valamelyik fél abban a tévhitben él, hogy a párkapcsolat az a hely, ahol az ember levetheti a gátlásait, és hangosan kifejezheti a dühét. Az őrjöngés a válás előszobája, még akkor is, ha rendre bocsánatkérés követi.

Ha a munkahelyeden felbosszantanak, akkor mit csinálsz? Berohansz a főnöködhöz, és ráborítod az asztalt? Ha igen, akkor sürgősen terápiára vagy konfliktuskezelő tréningre van szükséged. Az emberek többsége a munkahelyén igyekszik a legjobb arcát mutatni, tapintatos, diplomatikus, uralja a hangulatait, és kétszer is meggondolja, mielőtt egy látványos dühkitörést produkál. Hogy miért? Mert a munkahelyen súlyos következményei vannak egy ilyen mutatványnak. Viszont azt gondolják, hogy otthon a négy fal között ezt nyugodtan megtehetik, hiszen úgysincs semmi következménye, a párjuk nem hagyja el őket emiatt. Tehát nyugodt lélekkel adják ki magukból a másutt összeszedett feszültséget, és zúdítják rá az “ártatlan” családtagokra.

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top