Család

Így segíts egyszerűen a gyermekednek a tanulásban

Újra itt az iskolaszezon, több ezer gyerek ül be az iskolapadba. A szülők és a gyerekek is nagy reményekkel indulnak.

Idén kitűnő lesz a gyerek! Vagy: sikerül a vizsgája! De mennyi hiszti és veszekedés, álmatlan éjszaka és sírás-rívás áll egy-egy eredmény mögött? Pedig nem kellene, hogy így legyen! Néhány egyszerű módszerrel kedvet csinálhatunk a gyermeknek, illetve segíthetünk neki a tanulásban.

A környezet

A gyerekszoba nem luxus, de ha nem sikerül neki kiszorítani, akkor legalább miközben tanul, ne ugrálja körül a nagyi tízpercenként egy szendviccsel vagy sütivel, a kisebb tesó ne ott visítozzon és ugrabugráljon körülötte. Nyugalomra, megfelelő fényre és kényelmes íróasztalra van szüksége egy ergonomikus székkel.

Így segíts egyszerűen a gyermekednek a tanulásban

Étkezés

A gyermek számára fontos a megfelelő táplálkozás: rostban, vitaminban, fehérjében gazdag táplálék elengedhetetlen Sok zöldség, gyümölcs, hús, lassan felszívódó szénhidrátok. Az A,B,C,E vitaminok, a ginszeng, a diófélék és a teljes kiőrlésű lisztek tartalmazhatják nagy mennyiségben.

A folytatásért kattints a Lótusz caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top