Család

Kétségbeesett apa! Ötezer eurót kínál annak, aki munkát ad a fiának

Meglepő elhatározásra jutott egy spanyol nyugdíjas. A fia több mint egy éve nem talál munkát, ezért az idős ember egyetlen lehetséges kiútnak a hirdetést látta. De úgy tűnik, bejött a hirdetés: eddig már húsz válasz érkezett cégektől.

Újsághirdetésben ajánlott fel ötezer eurót (átszámítva mintegy 1,5 millió forint) egy spanyol nyugdíjas annak, aki alkalmazza egy éve munkanélküli fiát. Az Heraldo de Aragon című lap hirdetési rovatában több napon keresztül jelent meg a felhívás, amelyben az apa kiemelte, hogy fia “képzett, felelősségteljes és dolgos”.

Állásából fiatalítás miatt rúgták ki

Mint kiderült, a 68 éves nyugdíjas a 39 éves fiának próbált így segíteni, akit egy évvel ezelőtt azért küldtek el a munkahelyéről, egy vegyi üzem karbantartási részlegéről, mert fiatalították a munkavállalói kört. Tavaly szeptember óta minden próbálkozása hiábavalónak bizonyult, nem tudott újra elhelyezkedni, és így a családját nem tudja eltartani.

Több napon keresztül futott a hirdetés - képünk illusztráció
Több napon keresztül futott a hirdetés – képünk illusztráció

A férfi apja az egyetlen lehetséges kiútnak a hirdetést látta, amelyet úgy adott fel, hogy előtte nem szólt róla senkinek. Amikor kiderült a dolog, a fia először neheztelt is érte, mivel szégyelli a helyzetét, és nem akarja, hogy beazonosítható legyen.

Álláskeresés: rossz anyagi helyzetben a család

A nyugdíjasról kiderült, hogy korábban ügyvédként dolgozott, és nyugdíja a spanyol viszonyokhoz képest is magas, 2500 euró (750 ezer forint). De öt, családos gyereke van, akik alacsony bérért dolgoznak, hitelt fizetnek, felesége pedig súlyos beteg, így ez a pénz nem elég arra, hogy mindannyiukat eltartsa.

Ötezer eurót kínál annak, aki munkát ad a fiának

Bejött a hirdetés!

A hirdetésre húsz válasz érkezett a legkülönbözőbb szektorokból, van köztük például biztosító és grafikai tervezéssel foglalkozó cég is. A felhívás a következő hétvégén is megjelenik az újságban, így a család újabb ajánlatokra számít.

Olvass még az álláskeresésről, munkanélküliségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top